Суботњи разговори – Скривени Нови Сад

Суботњи разговори – Скривени Нови Сад

У организацији Херор Медиа Понт-а, Архива Војводине и Центра за развој мањинских и локалних медија уз покровитељство Управе за културу Града Новог Сада дана 22. 5. 2021. године одржан је други догађај „Суботњи разговори” из пролећног циклуса.

Тема разговора је била „Скривени Нови Сад”.

Уз модерацију Зорана Кнежева, хроничара и публицисте, гости су били Александар Рељић Реља, новинар, аутор документарних филмова, и музичар мр Славко Матић, фронтмен бенда „Збогом Брус Ли” и културни посленик опште праксе.

Слушаоце и гледаоце „Суботњих разговора” увео је у тему Зоран Кнежев.

Александар Рељић Реља је од музичара из бенда „Генерација без будућности” стасао у новинара који се бави и извештава о ратним темама, што чини и данас. Последњих неколико година сазрева у аутора документарних филмова, међу којима је његово, до сада најзначајније остварење, филм „Унук”, који је 2018. године на Фестивалу Prix Europa номинован за најбољи европски документарни филм године.

Мр Славко Матић је са својим панкбурашким бендом „Збогом Брус Ли” успео да формира јединствени светски музички правац који спаја панк, тамбурашку и староградску музику. Куриозитет овог бенда је, који успешно ствара и након скоро 30 година, да је снимио три албума са истом поставом музичара.

Алтернативна музичка сцена мапирала је град Нови Сад високо на лествици градова који су дали широк спектар музичких израза.

Покровитељ: Управа за културу Града Новог Сада

Спонзор: Компанија „Strauss Adriatic”

Фото: Чила Давид

Извор: Херор Медиа Понт

Scroll to Top