СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ЛЕПОТЕ ПРИРОДЕ И СВЕТ ОКО МЕНЕ

Дана 5. фебруара 2024. године у Архиву Војводине свечано је отворена прва самостална изложба слика „Лепоте природе и свет око мене” ауторке Сање Лукић.
Госпођа Лукић рођена је у Београду, на Богојављење 1970. године. Члан је ликовног удружења ЛИКУМ из Новог Сада од 2018. године. До сада је излагала на тридесет заједничких изложби (Змајево пролеће, Зрењанински сусрет сликара, Ноћ музеја, Међународно бијенале слика малих формата, Смотра ликовних уметника аматера Војводине, итд.). Посебно је поносна на освојено једно прво и два друга места на међународној изложби рукотворина и колекционарства.
Поред сликарства, бави се и рестаурацијом намештаја декупаж техником и израдом накита од хладног порцелана и епокси смоле. Такође, редовно узима учешће у догађајима хуманитарног карактера као што су: „ОПЕНС сликом против рака”, хуманитарне аукције слика за помоћ болесној деци и у оквиру пројекта „Стоп насиљу над женама”.
Вечити трагалац за лепим, инспирацију за свој рад налази у свакодневним призорима. Таленат ауторке посебно долази до изражаја кроз пажљиво осликане пејзаже и детаље који оживљавају платна. Корпус изложбе у Архиву Војводине чине слике рађене техником акрила на платну, при чему уметница одважно истражује богатство боја и текстура. „…Сањино уметничко умеће није само изражено кроз вештину руковања бојама, већ и кроз дубоко разумевање лепоте природе и света који нас окружује… Њена уметност није само визуелно задовољство; она нас подсећа на чуда која нас окружују”, нагласила је Ивана Олујић, ПР удружења у свом обраћању публици током свечаног отварања. Сања Лукић, ауторка изложбе, срдачно jе захвалила пријатељима и колегама који су се окупили у великом броју да подрже прву самосталну изложбу уметнице. Модератор догађаја била је Сања Демировић, архивист.

Scroll to Top