СВЕЧАНО ОТВОРЕНА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА СЛИКА  ДРАГОСЛАВЕ ДРАГИЦЕ СТАНКОВИЋ

Јуче је у Архиву Војводине свечано отворена самостална изложба слика Драгославе Драгице Станковић чланице удружења ЛИКУМ. Драгослава Станковић  слика у неколико техника: уље на платну, акрилик, акварел, уљани пастел, суви пастел и  комбинована техника,  експериментишући са сликарским материјалом.

Прве две самосталне изложбе слика приредила је у Бад Оенхаузену у Немачкој (Bad Oenhauzenu) 1992. и 1993. године. До данас , Драгица је одржала већи број самосталних изложби у земљи и иностранству и учествовала на многобројним колективним  изложбама, као и на  ликовним  колонијама. Добитник је више признања: Сребрне повеље  на међинародној ликовној колонији у Врњачкој Бањи (2010); треће награде на Пролећној изложби у Београду на тему “Мој град” (2010);  дипломе и захвалнице има и са сликарских међународних конкурса у Европи, Канади и  Сједињеним америчким државама. Награђена је првом, другом и трећом наградом на МИРК 2019 и 2023. године.

Њена  визија је да једног дана  креира свој лични магнум опус на платну или комаду дрвета и да пусти машти да преузме вођство.

Scroll to Top