СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ИСТАКНУТИМ ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ И НОВИХ МЕДИЈА

СВЕЧАНО УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ИСТАКНУТИМ ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ И НОВИХ МЕДИЈА

Дана 15. маја 2023. године у Архиву Војводине уприличена je свечана додела награда и годишњих признања истакнутим медијским радницима, коју традиционално додељује Удружење новинара Војводине и нових медија из Новог Сада.

Једногласном одлуком жирија у саставу: мр Сибила Петењи, Драгана Златановић, мср Жељко Савић и др Жарко Димић (председник жирија) уручена су значајна признања.

Награде за животно дело Димитрије Давидовић припале су истакнутим новинарима Милади Поповић, Миломиру Марићу, Шћепану Алексићу и Радомиру Чубрановићу.

Награде Змај за новинарство и нове медије додељене су заслужним новинарима и медијским радницима који раде на телевизији, радију и интернет порталима: Ивани Летош Бранков, Биљани Диковић и Неди Гаврић.

Награду за младо новинарско перо добили су заслужни млади новинари, дизајнери и фотографи који раде у новим медијима: дизејнерка Јована Јањић, професионални фотограф Немања Вуковић и академски фотограф Кирил Елтсов.

Жири је похвалио радове Светозара Иконова, Зорана Бајића и Јелене Малбашки.

На самом почетку присутнима се обратио директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, а потом и председник управног одбора Удружења новинара Војводине и нових медија Жељко Савић, мастер културолог и новинар, који је са председником жирија др Жарком Димићем, уручио награде добитницима.

У име Екслибрис друштва Војводине, Олгица Стефановић, ликовни уметник из Новог Сада, уручила је свој екслибрис рад на поклон награђеном Миломиру Марићу. Наиме, главни уредник Хепи телевизије, аутор и водитељ актуелних телевизијских емисија Ћирилица, Голи живот и Добро јутро, Србијо, познат је и као један од највећих колекционара екслибриса у земљи.

Модератор догађаја била је Сања Демировић, архивист.

Scroll to Top