СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ВОЛИМ ЦРТАНЕ ФИЛМОВЕ” ДАВОРА ГОПЦА

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ВОЛИМ ЦРТАНЕ ФИЛМОВЕ” ДАВОРА ГОПЦА

Дана 4. новембра 2022. године у галеријском простору Архива Војводине свечано је, у присуству аутора, затворена изложба слика „Волим цртане филмове” аутора Давора Гопца, познатог фронтмена легендарног рок бенда Психомодо Поп.

Двонедељна изложба била је отворена за посетиоце од 20. октобра. Пројекат је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада, а реализован у сарадњи Студија за извођачку уметност и музичку едукацију „Мumin Music” из Новог Сада и Архива Војводине.

Најављено дружење са аутором привукло је бројне Новосађане, поклонитеље Гопчеве музичке каријере, који су се овом приликом упознали и са ликовним остварењима свестраног аутора. Широј публици недовољно је позната чињеница да се Давор Гобац (Карловац, 1964), поред вишедеценијске музичке каријере, већ 25 година успешно бави  и сликањем. До сада је свој рад представио на четрдесетак изложби у Хрватској и региону, које су биле веома посећене. Непосредним понашањем, као и маштовитим и разиграним цртежима освојио је све симпатије пристиглих Новосађана и бројних колега.  Двадесет и један акрил на платну и радови у комбинованој техници, инспирисани су уметниковом маштом, која се делом темељи на урбаној поп-култури, посебно стрипу.

Речима добродошлице присутнима се обратио др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине, а потом и познати бубњар, музичар Иван Феце Фирчи. Догађај је музички и тематски употпунила Ана Бајић извођењем познатих музичких нумера из цртаних филмова „Мала сирена”, „Моана”, „Покахонтас”, „Лепотица и звер” и других. Разговор и дружење са аутором наставили су се све до његовог одласка на концерт Психомодо Попа који се одржао касније исте вечери у Мастер центру, у оквиру манифестације „Новосадски дана пива”.

Модератор догађаја била је Сања Демировић, архивист.

Scroll to Top