СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ 75 ГОДИНА ЕТНОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА САНУ

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ 75 ГОДИНА ЕТНОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА САНУ

Дана 14. септембра у оквиру прославе 75 година Етнографског института САНУ, у Палати Српске академије наука и уметности била је уприличена Свечана академија. Поводом јубилеја који обележава један од најстаријих института чији је оснивач Академија, присутнима су се обратили академик Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности, проф. др Драгана Радојичић, директорка Етнографског института САНУ и др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине. Архив Војводине са овом реномираном установом учествује у реализацији заједничких публикација и изложби.

Овом приликом пројектован је документарни филм „Никад млађи” – који је осмислила и реализовала Радна група за визуелну антропологију Етнографског института САНУ – уручене су захвалнице истакнутим појединцима са којима је Етнографски институт САНУ успешно сарађивао у протеклом периоду. Публика је била у прилици да чује и наступ групе Pocket Size Pop из Београда.

Поред директора Архива Војводине, свечаности је присуствовала и Љиљана Бубњевић, виши архивист, која је укључена у сарадњу са ЕИ САНУ.

Scroll to Top