НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „БЕЛЕ НОЋИ ПОЕЗИЈЕ“ У ИТАЛИЈИ ЧИТАЋЕ СЕ ПОЕЗИЈА ИЗ ЗБИРКЕ ПЕСАМА У ИЗДАЊУ АРХИВА ВОЈВОДИНЕ И ДНК

На манифестацији „Беле ноћи поезије“ у италијанском градићу Ђовинацо, која ће се одржати у недељу, 30. јуна 2024. године, са почетком у 21.30 часова, читаће се поезија из збирке песама у издању Архива Војводине и Друштва новосадских књижевника (ДНК).

Стихове из антологије „Нови духовни мост Нови Сад – Бари“ читаће чланови друштва L’Оra Blu – APS.

Рођена из жеље да учврсти пријатељство, књижевне афинитете и племенита стремљења наших градова и земаља, ова српско-италијанска песничка антологија обухвата 20 српских аутора, чланова ДНК и 20 италијанских аутора из редова друштва L’Оra BluAPS. Приређивачи збирке песама су Мила Михајловић, Наташа Бундало Микић и Марта Марија Кампореале.

Издање својеврсне песничке збирке је подржао Секретеријат за културу Града Новог Сада у намери да створи основе братимљења двеју стварности и култура. Као најбољи инструмент за постизања овог циља, одабрана је поезија, виђена као универзални језик и израз осећања.

Током вечери, читаће се стихови 40 аутора.

Из редова друштва L’Оra BluAPS посебно се захваљују уметничком директору Ђанију Антонију Палумбу, заменику директора Виту Даволију и председнику Академије култура и мисли Медитерана, Николи де Матеу, песницима који су непосредно или посредно учествовали и подржали иницијативу “Беле ноћи поезије”, као и групи песникиња/рецитаторки, чланица друштва L’Оra BluAPS, које ће током вечери стиховима подарити свој глас: Марији Адамјано, Ани Алтамура, Ангели ди Модуњо, Марији Лакавала, Маризи Муроло, Алесандри Кампореале, Ђирми Мачини, Марији Сасо, Марти Марији Кампореале, Иси Беломо и Енци дел Олио.

Scroll to Top