Директор Архива Војводине на међународној конференцији поводом 20-годишњице агресије НАТО-а на нашу земљу у Дому војске Србије у Београду

Директор Архива Војводине на међународној конференцији поводом 20-годишњице агресије НАТО-а на нашу земљу у Дому војске Србије у Београду


На позив председника Београдског форума за свет равноправних Живадина Јовановића, некадашњег министра спољних послова СР Југославије и уједно једног од организатора конференције “Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва”, директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, са својом сарадницом Љиљаном Бубњевић, присуствовао је овој међународној конференцији организованој поводом 20-годишњице агресије НАТО пакта на СР Југославију, у Дому војске Србије у Београду.

Међународна конференција трајала је од 22. до 24. марта 2019, уз учешће бројних међународних званичника, интелектуалаца и представника меljiђународних мировних организација из неколико десетина земаља (Аустрије, Немачке, Француске, Израела, Грчке, Кипра, Турске, Руске Федерације, Италије, Велике Британије, Венецуеле, Бразила, Јапана, Португала, Белгије, Летоније, Швајцарске, Ирске, Ирана, Либана, Канаде, Бугарске, Украјине, Индије, Јужноафричке Републике, Непала).

Др Небојша Кузмановић упознао се са господином Петером Хандкеом, аустријским књижевником светског угледа и иностраним чланом САНУ, који је одавно везан пријатељством за српски народ и Србију, и том приликом му уручио дигитализоване копије немачких докумената (који се чувају у Фонду 562 Архива Војводине) чији садржај сведочи о злочинима у Независној Држави Хрватској.

Scroll to Top