„АРХЕОН” УВРШТЕН НА ЛИСТУ КАТЕГОРИСАНИХ НАУЧНИХ ЧАСОПИСА

Одлуком Матичног научног одбора за историју, археологију и етнологију Министарства просвете, науке и технолошког развоја часопис Археон који уређују др Драгана Катић и др Борис Булатовић је уврштен на листу категорисаних научних часописа почев од 2021. године.

Часопис Археон, чији је издавач Архив Војводине из Новог Сада, покренут је 2018. године на иницијативу директора др Небојше Кузмановића, са годишњом периодичношћу публиковања. У складу са усвојеном уређивачком концепцијом, подељен је на засебне сегменте, који обухватају чланке из области архивистике, историографије, културне баштине, затим прилоге и грађу (изворе), текстове који се односе на конзервацију и рестаурацију, као и извештаје о активностима других архива и приказе књига.

У досадашњим бројевима часописа, појавила су се укупно 103 рада, аутора из 19 држава (Србија, Бразил, Аргентина, Русија, Белорусија, Украјина, Мексико, Перу, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Румунија, Шведска, Кенија, Вијетнам, Малта, Казахстан, Барбадос, Индија, итд.), при чему текстови иностраних сарадника имају 37% удела од укупног броја.

Scroll to Top