АРХИВ ВОЈВОДИНЕ НА 7. АРХИВСКОМ ПИКНИКУ У БУДИМПЕШТИ

Дана 8. јуна 2024, у организацији Архива Будимпеште одржан је седми по реду Архивски пикник. Манифестација је међународног карактера, и за циљ има представљање делатности архива Мађарске и региона широј публици. По позиву Градског архива Будимпеште, манифестацији су присуствовали Маја Јокмановић (конзерватор-рестауратор) и Шаролта Картаг Миладинов (виши архивист).

На штанду Архива Војводине су представљена нова издања књига на српском, мађарском и енглеском језику, која су привукла велику пажњу и интересовање посетилаца.

За најмлађе посетиоце смо припремили радионицу израде накита, на којој су деца показала велику вештину, маштовитост и умеће приликом израде.

На манифестацији су учествовалe и колеге између осталих и из архива:

Историјски архив Сомбор, Историјски архив Сента, Национални архив Мађарске, Архив Будимпеште, Удружење мађарских архивиста.

Манифестација обилује богатим програмом за децу у виду луткарских представа, мини зоолошког врта, радионица из области књиговезачког заната, итд. Одржане су и радионице за будуће архивисте, као и предавања и практични савети о истраживању порекла породице.

Scroll to Top