OТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА „САВРЕМЕНЕ ЖЕНЕ ТРЕЋЕГ ДОБА”

Дана 17. јуна 2024. године у Архиву Војводине свечано је отворена самостална ликовна изложба „Савремене жене трећег доба“ ауторке Зорице Радетић.
Уметница родом из Вајске у Војводини представила је новосадској публици своју петнаесту по реду самосталну изложбу ликовних радова у техници акварела. Радетићева у свом трећем добу ( рођена 21. децембра 1949. године) интензивно ствара у различитим сликарским техникама (уље на платну; акрил на платну, лепенци и папиру; акварел). Током живота завршила је више курсева и школу цртања и сликања за одрасле. До сада је имала 14 самосталних, 3 заједничке, 6 колективних и 1 виртуалну изложбу. Излагала је своје радове и на четири изложбе међународног карактера, на Међународном сајму у Новом Саду у оквиру Свесловенских дана културе, на изложбама МИРК 51 и МИРК 52, где је награђивана.
Осим ликовном уметношћу бави се и писањем. Аутор је књиге прича и песама под називом „Олакшање праштања“. Живи и ствара у Новом Саду.
Изложбу је отворио Миле Игњатовић, историчар уметности. У оквиру уметничког дела програма наступили су млади из КУД-а „Бранислав Нушић” из Лалића, под уметничким руководством Ненада Живанова.
Гавра Веселиновић, председник Удружења књижевника и ликовних стваралаца „Стазе” из Куле надахнуто је казивао одломак из своје поеме „Војводино моја”. Вече пуно осмеха и добре енергије се завршило дефилеом„ манекенки” у свом трећем добу, уз звуке песама из доба њихове младости.
Модератор догађаја била је Сања Демировић, архивист.

Scroll to Top