АРХИВСКА ГРАЂА КАО ПОКЛОН АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

АРХИВСКА ГРАЂА КАО ПОКЛОН АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ

Председница Центра за очување наслеђа Косова и Метохије – MNEMOSYNE из Београда др Мирјана Менковић предала је Архиву Војводине као поклон архивску грађу насталу радом овог Центра.

Др Мирјана Менковић, председница Центра и музејски саветник, састала се са руководицима Одељења депо службе и Одељења за сређивање и обраду новије архивске грађе (од 1918) др Драганом Катић и Сањом Гавриловић које су утврдиле да се грађа састоји из документације о оснивању Центра, фото и дигиталне документације, техничке документације, документација у вези са пројектима овог Центра, извештаја, монографија и дигитализоване грађе у вези са Косовом и Метохијом.

Директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић истакао је важност приспeле архивске грађе.

Центар за очување наслеђа Косова и Метохије – MNEMOSYNE је невладина, неполитичка и непрофитна организација која окупља активне стручњаке и културне раднике који имају искуства у заштити националне баштине на Косову и Метохији. Организација остварује сарадњу са стручњацима из установа заштите споменика културе и природе Србије, Српском православном црквом, државним органима и институцијама, међународним организацијама и експертима ангажованим на пословима заштите културне баштине на Косову и Метохији од 1999. године.

 

 

 

Scroll to Top