ДЕЛЕГАЦИЈА АРХИВА ВОЈВОДИНЕ НА РАДНОМ САСТАНКУ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ У БРАТИСЛАВИ

У четвртак, 31. 8. 2023. године,  делегација Архива Војводине (помоћник директора Кристијан Обшуст и оператер у процесу дигитализације и фотограф Владимир Мучибабић), као и председник Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” (Београд, Република Србија) Виктор Лазић, са којим Архив Војводине има вишегодишњу успешну сарадњу, посетили су Универзитетску библиотеку у Братислави.

На радном састанку са координатором догађаја Универзитетске библиотеке у Братислави и руководиоцем Мултифункционалног културног центра Универзитетске библиотеке др Петером Брезњаном (Mgr. Peter Brezňan, PhD.), прецизирани су технички детаљи у контексту организовања изложбе Архива Војводине под називом „Откривени архиви изван граница Словачке: Страдање Срба и Словака у току Другог светског рата на простору Војводине (Република Србија)” која ће бити постављена у изложбеним просторима Универзитетске библиотеке у центру Братиславе између 1. 12. и 15. 12. 2023. године.

Стратешка сарадња између Архива Војводине и Универзитетске библиотеке у Братислави, као и постављање конкретне изложбе, договорени су приликом посете директорке Универзитетске библиотеке Словачке Републике (Братислава) и новоименоване чланице Светског управног одбора ИФЛЕ (IFLA’s Governing Board) инж. Силвије Стаселове (Ing. Silvia Stasselová) почетком августа 2023. године, са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем и помоћником директора Кристијаном Обшустом.

Scroll to Top