Европско женско сећање

Европско женско сећање

Каталог је доступан у електронском формату:

 

 REWOMEN

Kоординација пројекта
Александра Мириманов и Бојан Милосављевић

Стручна консултанткиња
Маријана Стојчић

Дизајн изложбе
Марија Шујица, Драгана Николић и Магда Радојловић

Продукција изложбе – Шок задруга
Дарија Драгојловић, Магда Радојловић, Ивана Пуртић, Kонстантинос Петровић, Владимир Илић и Жељко Груловић

Пројекат „Европско женско сећање” подржан је и кофинансиран у оквиру програма Европске уније – „Европа за грађане и грађанке – Европско сећање”.

Носилац пројекта је Архив Војводине у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе” и 16 партнерских оргнизација из 10 држава.

Трајање пројекта је 18 месеци, од јануара 2021. до јула 2022.

Намера партнерске мреже је да пројектом REWOMEN обележи 20. годишњиицу усвајања Повеље Европске уније о основним људским правима кроз креирање и промоцију међународне изложбе посвећене историји Покрета за ослобођење жена у Европи. Окупљајући партнере из Европске уније и са Западног Балкана овим пројектом желимо да обележимо значајне али недовољно видљиве историјске прекретнице и промене у женским људским, политичким, друштвеним, економским и културним правима. Покрет за ослобођење жена је један од најзначајнијих покрета за људска права у 20. веку и представља заједничку европску историју, изван националних оквира.

Циљ пројекта је да подржи и оснажи права жена кроз повећање видљивости европске женске историје и развоја међународне женске солидарности.

 

Scroll to Top