Разговор са др Небојшом Kузмановићем, директором Архива Војводине

Редакција Магазина P.U.L.S.E.

Редакција Магазина P.U.L.S.E.

Редакција Магазина P.U.L.S.E. разговарала је са др Небојшом Kузмановићем, директором Архива Војводине поводом успостављања сарадње између Архива Војводине и нашег магазина.

Др Небојша Kузмановић дипломирао је на Филозофском факултету у Новом Саду 1988. године. Године 2001. магистрирао је на Kатедри за српску и упоредну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, а 2009. године је, на истом факултету, одбранио докторску дисертацију под називом „Српско-словачке књижевне и културне везе у доба романтизма” и стекао звање доктора књижевних наука. Објављивао је књиге, научне радове и велики број публицистичких текстова и есеја. Члан је и оснивач уредништва бројних публикација из области научне периодике, као и већег броја књижевних часописа. Од 2012. године је члан Матице српске и Матице словачке. Носилац је већег броја признања из различитих области научног и активистичког рада. Од 1997. године радио је у Општинској управи Бачка Паланка на пословима референта за културу, просветног инспектора и начелника за друштвене делатности. Скупштина Војводине га је 2016. године изабрала за заменика секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама. Од јула 2018. године, Небојша Kузмановић је на позицији директора Архива Војводине у Новом Саду, установе од националног значаја.

Др Небојша Kузмановић (портрет) Аутор пастела је академски сликар Михаил Миле Kулачић

У контексту недавног ступања на чело ове установе, разговарали смо о његовим плановима у оквиру значајног проширења пројектних и научних активности Архива Војводине, као и о плановима да се делатност Архива Војводине учини доступном и видљивом широј јавности.

Опширније на сајту Редакције Магазина P.U.L.S.E.: www.pulse.rs

Scroll to Top