ЈАВНА РАСПРАВА О ДАНУ ВОЈВОДИНЕ

ПОЗИВНО ПИСМО

             Јавна расправа о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја биће одржана у уторак, 17. априла2018. године, у Новом Саду, у Музеју Војводине, ул. Дунавска 37, са почетком у 11 часова.

             Нацртом те одлуке предложено је да се као Дан АП Војводине свечано обележава 25. новембар, дан на који је 1918. године Велика народна скупштина, одржана у Новом Саду прогласила присједињење војвођанских области Краљевини Србији.

                Такође је предвиђено да се, као датуми од покрајинског значаја, обележавају и 15. мај, поводом Мајске скупштине одржане у Сремским Карловцима 1848. године, на којој је проглашено стварање Српске Војводовине, и 10. децембар – Међународни дан људских права, када су УН 1948. године усвојиле Универзалну декларацију о људским правима.

             О Нацрту одлуке и значају ових датума говориће председник Матице српске проф. др Драган Станић, историчар проф. др Љубомирка Кркљуш, директор Музеја Војводине, др Драго Његован и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.

 

Покрајински секретаријат за културу,

јавно информисање и односе с верским заједницама

Scroll to Top