Конференција „Women in Business, Media & Cultureˮ у Архиву Војводине

Конференција „Women in Business, Media & Cultureˮ у Архиву Војводине

  Конференција „Women in Business, Media & Cultureˮ у Архиву Војводине

Једнодневна конференција „Women in Business, Media & Cultureˮ посвећена подстицању женског предузетништва одржана је данас у галеријском простору Архива Војводине.

Конференцију је отворио Роберт Чобан, председник компаније Color Press Group, док су у уводном обраћању говориле: Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Смиљка Јовановић, покрајинска секретарка за финансије и Милена Поповић Субић у име Архива Војводине.

О женском предузетништву у Србији говорилe су: Марија Радојчић, предузетница, Ивона Боројевић, генерална менаџерка хотела „Фонтанаˮ, Јелена Галетин, власница PR агенције за комуникације и односе са јавношћу „Галетинˮ, Софија Бајић, предузетница, Светлана Хорват, председница Националне коморе за моду Србије и „Serbia Fashion Week-aˮ, Маријета Лазор, руководилац развоја на Новосадском сајму, Тијана Палковљевић, управница Галерије Матице српске, Агота Виткаи-Кучера, редовни професор Академије уметности у Новом Саду, Гала Чаки, сликарка, Звездана Терзић, оперска певачица, Наташа Херор, директорка медијске агенције „Heror Media Pontˮ, Александра Поповић, новинарка РТВ-а, Јасмина Убипарип, уредница магазина „Лепота и здрављеˮ, Дубравка Валић, професорка новинарства, и Тања Бањанин, певачица.

Учеснице на конференцији су закључиле да је положај жена у Србији непромењен, родна неравноправност је највише изражена у медијским извештавањима, у културној делатности запослено је више жена него мушкараца, а сви присутни имали су прилику да чују искуства успешних жена у бизнису.

Конференцију су организовали Color Media Communications у сарадњи са Кабинетом министра за иновације и технолошки развој и Архивом Војводине.

Након одржане конференције, Владимир Иванишевић, архивски саветник Архива Војводине, показао је учесницама и посетиоцима поставку мултимедијалне изложбе „Банска палата – приче иза причеˮ.

 

Scroll to Top