Научно-стручни скуп „Интеграцијска и дезинтеграцијска улога медија у друштвуˮ у Архиву Војводине

Научно-стручни скуп „Интеграцијска и дезинтеграцијска улога медија у друштвуˮ у Архиву Војводине

У Архиву Војводине одржан је једнодневни научно-стручни скуп  „Интеграцијска и дезинтеграцијска улога медија у друштвуˮ.

Скуп је организовало Друштво новинара Војводине и том приликом уручили су награде „Златно перо” новинарима за дугогодишњe залагање и допринос новинарству на српском језику. Добитници престижног признања су: Миодраг Илић, Гојко Раичевић и Зоран Шећеров.

Учеснике су поздравили директор Архива Војводине др Небојша Kузмановић, члан Организационог одбора скупа доц. др Валентина Чизмар, председник Друштва новинара Војводине Петар Kочић и помоћник покрајинског секретара за културу и информисање Ђорђе Вукмировић.

Своје научно-стручне радове о савременим изазовима у медијима у областима које се тичу лажних вести преко вербалног насиља у медијима представили су професори са државних и приватних факултета, уредници  медијских кућа, као и представници научних института и невладиних организација.

Директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић показао је учесницима мултимедијалну изложбу „Банска палата – приче иза приче” посвећену обележавању 80 година постојања Палате и Музеј присаједињења који је званично отворен крајем прошле године.

Архив Војводине се залаже за објективно и професионално новинарство организујући разне конференције кроз сарадњу са медијима и учествовањем на скуповима новинарских удружења.

 

Scroll to Top