КОНКРЕТИЗОВАНА САРАДЊА ИЗМЕЂУ ЕТНОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА САНУ И АРХИВА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

КОНКРЕТИЗОВАНА САРАДЊА ИЗМЕЂУ ЕТНОГРАФСКОГ ИНСТИТУТА САНУ И АРХИВА ВОЈВОДИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

 

У среду 15. 12. 2021. године Архив Војводине је посетила директорка Етнографског института Српске академије наука и уметности, научна саветница проф. др Драгана Радојичић. У склопу посете, одржан је заједнички радни састанак којем су присуствовали директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст и руководилац Одељења за сређивање и обраду старије архивске грађе Љиљана Бубњевић.

На састанку су договорени конкретни заједнички пројекти између Архива Војводине и Етнографског института Српске академије наука и уметности који ће бити реализовани током идуће 2022. године, а који се односе на издавачку, промотивну и изложбену делатност. Између осталог, Архив Војводине и Етнографски институт САНУ ће у склопу заједничке издавачке делатности публиковати неколико монографија у оквиру нове едиције монографских издања Етнографског института САНУ „Метрон”. Такође, у склопу јубилеја обележавања 75 година од оснивања ЕИ САНУ, које ће се у организацији Српске академије наука и уметности одржати током наредне године, договорено је да се део свечаности одржи и у галеријском, односно дворишном простору Архива Војводине. У том контексту, у програмском одбору предстојећих свечаности, учествоваће и директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, док ће у организационом одбору учествовати помоћник директора Архива Војводине Кристијан Обшуст. Планирано је да се концепција програмских активности у склопу свечаности обележавања 75 година од оснивања Етнографског института САНУ, одржи на три локације. У свечаној сали Српске академије наука и уметности у Београду, на простору Археолошког локалитета Виминацијум, као и у Архиву Војводине.

Од успостављања заједничке сарадње током 2019. године, Етнографски институт САНУ и Архив Војводине, публиковали су у контексту суиздаваштва један научни зборник радова, а сарадња је реализована и у склопу других форми издавачке, као и изложбене и промотивне делатности.

Scroll to Top