ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „МОДЕРНИЗАЦИЈА У СРБИЈИ СА ОСВРТОМ НА НОВИ САД И ВОЈВОДИНУ”

ОДРЖАНА МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „МОДЕРНИЗАЦИЈА У СРБИЈИ СА ОСВРТОМ НА НОВИ САД И ВОЈВОДИНУ”

 

Данас, 16. децембра 2021. године, у Архиву Војводине је одржана Међународна научна конференција под називом „Модернизација у Србији са освртом на Нови Сад и Војводину” у организацији Међународне академије наука, уметности и безбедности – ЦЕСНА Б, Универзитета „Свети Кирил и Методиј” из Великог Трнова и Центра за стратешка истраживања националне безбедности из Београда.

Поздравне речи свим присутнима упутио је директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић, те су реч имали академик проф. др Слободан Нешковић, директор Центра за стратешка истраживања националне безбедности и председник Међународне академије наука, уметности и безбедности, и академик проф. др Младен Бодирожа, у име Српске краљевске академије иновационих наука и Интернационалног универзитета Травник.

Циљ конференције је научно сагледавање основних постулата модернизације Републике Србије у контексту привредног и друштвеног развоја са посебним освртом на АП Војводину и Град Нови Сад.

Конференција је окупила представнике академске заједнице, државне управе, локалне самоуправе Града Новог Сада, привредних организација, образовних установа, удружења и друге еминентне посленике.

Током конференције, промовисан је тематски Зборник радова, књига 35, Модернизација између просперитета и деструкције.

Конферансије програма била је Ивана Гојковић, архивист и лектор Архива Војводине.

По завршетку конференције, учесници су били у обиласку Музеја присаједињења 1918.

Scroll to Top