КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ГРЧКЕ КУЛТУРЕ – НОВИ САД 2023.”

Манифестација „ДАНИ ГРЧKЕ KУЛТУРЕ – НОВИ САД 2023”, у организацији Националног савета грчке националне мањине и Фондације грчке националне мањине у Србији, одржана је у суботу, 9. децембра 2023. године у Архиву Војводине. У оквиру манифестације је одржана свечана академија, додељена су признања заслужним појединцима и установама у области афирмације хеленизма у Србији за ову годину, а такође су посетиоци имали прилику и да виде изложбу ликовних радова уметника, припадника грчке заједнице Новог Сада, реплике грнчарије из античког периода, као и поставку књига грчких и страних писаца преведених на српски, који се баве темом Грчке.
Архиву Војводине је додељена Повеља са платинастом плакетом, признање за вишегодишњу посвећеност и допринос очувању архивске грађе и историјске и културне баштине грчке заједнице и јачања српско-грчких пријатељских односа у АП Војводини. Појединачне захвалнице ауторима изложбе „Уточиштеу равници. Грци у Аутономној Покрајини Војводини 19451949. Кроз архивску грађу додељене су директору Архива, др Небојши Кузмановићу, и архивистима др Драгани Катић, Дејану Маодушу, Љиљани Бубњевић, Маји Јокмановић, Ивани Петровић, мр Вишњи Николић, Жељку Радаковићу и Сањи Демировић.

            У име директора Архива Војводине присутне је поздравила др Драгана Катић, архивски саветник, која jе захвалила на додељеном признању и изразила жељу за наставком успешне сарадње.

Scroll to Top