„М ДАНИ” У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ – ОДРЖАНА ПРЕДСТАВА „ДА ЛИ СУ СВУДА ГДЕ СУ ИМ ТРАГОВИ?” УРОША ПАВЛОВА

„М ДАНИ” У АРХИВУ ВОЈВОДИНЕ – ОДРЖАНА ПРЕДСТАВА „ДА ЛИ СУ СВУДА ГДЕ СУ ИМ ТРАГОВИ?” УРОША ПАВЛОВА

 

Дана 16. августа 2022. године у Амфитеатру Архива Војводине новосадска публика имала је прилике да ужива у малом поетском игроказу „Да ли су свуда где су им трагови?” аутора Уроша Павлова. Поетски колаж настао је фрагментарном драматургијом и синкретичким извођењем поезије најзначајнијих домаћих и страних песника. Урош Павлов, професор светске књижевности, држао је пажњу публике која се окупила у великом броју, пробраним стиховима Ђуре Јакшића, Мирослава Мике Антића, Владислава Петковића Диса, Дариа Џамоње, Велимира Рајића, Пера Зубца. Летње вече у бајковитом ноћном амбијенту Амфитеатра испуњавали су звуци познатих шансона Жака Брела, Шарла Азнавура и других, у маестралном извођењу  Милоша Унића, професора на Академији уметности у Тулузу, уз сјајног Александра Турукала на гитари.

Присутнима се обратио и Зоран Ивезић, председник Удружења Медија Портал из Новог Сада, медијског спонзора догађаја, захваливши се на подршци Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, свим учесницима, као и МДМ продукцији из Сремских Карловаца која је носилац пројекта.

Гост вечери била је млади таленат Марија Јакшић, која својим рецитаторским наступом није заостајала за искуснијим колегама. Лепо дружење наставило се уз диско хитове 80-их.

Scroll to Top