Небојши Кузмановићу уручена пригодна диплома за активну сарадњу са Матицом словачком

Небојши Кузмановићу уручена пригодна диплома за активну сарадњу са Матицом словачком

Директор Архива Војводине, др Небојша Кузмановић, присуствовао је свечаној седници Скупштине Матице словачке у Бачком Петровцу и том приликом му је уручена пригодна диплома „Pamätný list“.

Свечана седница је одржана у оквиру традиционалног фестивала Словачке народне свечаности, од чијег се оснивања ове године навршило сто година. Тим поводом, председник Матице словачке, Јан Бртка, уручио је диплому „Pamätný list“ и исказао посебну захвалност Небојши Кузмановићу за активну сарадњу са Матицом словачком, подршку словачкој култури и за рад на јачању националне и духовне свести и културног идентитета Словака у Србији.

Централна манифестација је одржана у Словачком војвођанском позоришту. На том догађају присуствовали су многобројни званичници, међу којима и председник Владе Републике Словачке, Петер Пелегрини. Директор Архива Војводине Небојша Кузмановић је том приликом словачком премијеру поклонио најновије архивско издање – Колективни идентитет Словака у Србији.

Словачке народне свечаности су отворене 4. августа у Бачком Петровцу, а трајале су до 11. августа на различитим локацијама, од којих је једна и Архив Војводине, где је 5. августа отворена мултимедијална тематска изложба архивских докумената: „Просветни и културни живот Словака између два светска рата у Бачком Петровцу“.

Scroll to Top