Сарадња са Новосадским културним аутоматом

Започета сарадња са Новосадским културним аутоматом

Директор невладине, непрофитне организације „Новосадски културни аутомат“, Далибор Белић посетио је данас Архив Војводине.

Том приликом Белић је разговорао са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем. На састанку је договорена сарадња између Архива Војводине и Новосадског културног аутомата у контексту промовисања делатности Архива Војводине.

Новосадски културни аутомат је организација чија је мисија да унапређује културно-едукативни садржај града Новог Сада.

Далибор Белић је истакао да савремено доба тражи континуирано промовисање и информисање о актуелним културним дешавањима и да је сарадња са Архивом Војводине од великог значаја за младу невладину организацију.

„Поред свих новина, Новосадски културни аутомат увек тежи да истакне да истакне вредност оних установа културе које већ деценијама успешно негују и унапређују културна добра Новог Сада. Архив Војводине је установа која се издваја од других  зато што уз организацију и промоцију нових садржаја, увек нуди и могућности осврта на оно што је било некада, а што свакако доприноси културном животу Новог Сада данас“, рекао је Белић и додао да се радује заједничким остварењима у будућност.

Уважени гост је посетио мултимедијалну тематску изложбу архивских докумената: „Просветни и културни живот Словака између два светска рата у Бачком Петровцу“.

Scroll to Top