Одржан други састанак Секторске групе за културу

Одржан други састанак Секторске групе за културу

Фонд „Европски послови” АП Војводине иницирао је сусрет представника установа културе у оквиру серије секторских састанака који ће бити организовани у наредном периоду у циљу координисаног јачања капацитета свих актера у култури на територији Војводине. Други по реду, састанак Секторске групе за културу одржан је 25. 5. 2021. године у просторијама Галерије Матице српске у Новом Саду.

Директор Фонда „Европски послови” Александар Симурдић поздравио је све присутне и истакао да су дефинисање заједничких пројеката и њихова имплементација уз развој мера подршке јачању институционалних капацитета и убрзани регионални развој, управо циљеви формирања секторске групе за коришћење расположивих средстава из фондова ЕУ намењених култури. Такође је истакао да Фонд стоји на располагању институцијама културе у реализацији већ постојећих пројеката кроз техничку, програмску и логистичку подршку.

Представници су навели са каквим се проблемима сусрећу у току реализације пројеката и да им је потребна помоћ у контексту састављања финансијског извештаја након пројектних активности, као и већа информисаност у вези са правним регулативама и ЕУ законодавством у контексту аплицирања и пројектних активности. Помоћ Фонда им је неопходна како би се на систематичан начин приступило решавању проблема и постигла већа ефикасност у реализацији пројеката.

Састанку су присуствовали и Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија, Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” и Сара Вулетић, програмска директорка Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”. У име Архива Војводине, састанку је присуствовао помоћник директора Кристијан Обшуст.

ИЗВОР: https://vojvodinahouse.eu/

Scroll to Top