ОДРЖАН ТЕСЛА ГЛОБАЛ ФОРУМ

Дана 6. јула у Архиву Војводине одржан је округли сто под називом „Смисао и поруке Свесрпског сабора у склопу 12. фестивала Тесла глобал форум, манифестације која се одвија у оквиру међународног мултимедијалног пројекта  покренутог у част и славу великог српског и светског научника Николе Тесле, са циљем популаризације и глобалне промоције научног и цивилизацијског завештања Николе Тесле као мислиоца, визионара, научника и проналазача.

Манифестација се традиционално одржава на местима за која је Никола Тесла био лично, породично и духовно везан: у Новом Саду, на Фрушкој гори и у манастиру Шишатовац.

Тесла глобал форум подржавају Покрајински секретаријат за културу, Покрајински секретаријат за високо образовање, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Град Нови Сад – Градска управа за културу и компанија Телеком Србија, а традиционално и Канцеларија за КиМ и Представништво Републике Српске у Србији.

Учесници на округлом столу били су Драгослав Бокан са Института за друштвену стратегију, Владан Глишић, адвокат и др Радован Калабић, историчар и публициста.

Тесла и његово дело, а посебно његова филозофска и хумана начела, данас, више него икад, инспиришу нове нараштаје научника, уметника, публициста, новинара, професора и студената у целом  свету, па је поводом одржаног округлог стола Архив Војводине посетила и група најуспешнијих студената са Косова и Метохије, који су се на предавањима и креативним радионицама током четвородневног фестивала, детаљније упознали са стваралачким опусом Николе Тесле.

Scroll to Top