ОДРЖАНА ПРЕДСТАВА „СМИШЉАМ СТВАРНОСТ ДА ИМАМ ГДЕ ДА ПРЕЖИВИМ” УРОША ПАВЛОВА

Дана 21. августа 2023. године у амфитеатру Архива Војводине новосадска публика, која се окупила у великом броју, имала је прилику да ужива у малом поетском игроказу „Смишљам стварност да имам где да преживим”аутора Уроша Павлова. Поетски колаж настао је фрагментарном драматургијом и синкретичким извођењем поезије најзначајнијих домаћих и страних песника.

Урош Павлов, професор светске књижевности, држао је пажњу публике казујући стихове Ђуре Јакшића, Владислава Петковића Диса, Душана Васиљева, Константина Галчинског, Борхеса, Мике Антића… Летње вече у бајковитом ноћном амбијенту амфитеатра испуњавали су звуци познатих шансона у оригиналном извођењу Милоша Унића, професора на Академији уметности у Тулузу и Александра Турукала на гитари.

Речима добродошлице присутнима се обратио др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине, а потом и Зоран Ивезић, председник Удружења Медија Портал из Новог Сада, медијског спонзора догађаја, захваливши на подршци Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Архиву Војводине, као и носиоцу пројекта, МДМ продукцији из Сремских Карловаца.

Scroll to Top