ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА „НИЧИЈИ ВОЈНИЦИ – У САРАЈЕВСКОМ ПАКЛУ 1992. ГОДИНЕ”

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА „ПРЕКРШАЈНИ ПОСТУПАК ЗА НЕИЗВРШАВАЊЕ ОБАВЕЗА СТВАРАЛАЦА И ИМАЛАЦА АРХИВСКЕ ГРАЂЕ”

 

У среду, 20. јула 2022, у Архиву Војводине је одржана Радионица на тему Прекршајни поступак за неизвршавање обавеза стваралаца и ималаца архивске грађе. Излагање на наведену тему изнела је Мирјана Тукар, судија Одељења Прекршајног апелационог суда у Новом Саду.

Судија Тукар је објаснила поступак и услове за подношење захтева за покретање прекршајног поступка. Такође, изнела је све релевантне чињенице за вођење прекршајног поступка и одговарала на питања учесника Радионице.

Учеснике Радионици је поздравио др Небојша Кузмановић, директор Архива Војводине који је истакао значај организовања радионица за стручна питања. Радионици су присуствовали представници Архива Војводине, Архивистичког друштва Србије – председница, Историјског архива Града Новог Сада, Историјског архива Бела Црква, Историјског архива Зрењанин, Историјског архива у Панчеву, Историјског архива Сента, Историјског архива Сомбор, Историјског архива „Срем” из Сремске Митровице, Историјског архива Београда, Историјског архива Чачак.

Модератор Радионице била је Милена Поповић Субић, архивска саветница, руководилац Групе за матичне послове Архива Војводине.

Scroll to Top