Oтворена годишња изложба радова Удружења „Art Front”

Дана, 11. јула 2023. године у Архиву Војводине свечано је отворена годишња изложба радова Удружења за ликовни развој и едукацију „Art Front”. Удружење је основано 2009. године у Старој Пазови и тренутно окупља око 70 чланова свих узраста. Ликовни програм се спроводи на две локације: у Старој Пазови и Новом Саду.

Циљ Удружења је развој креативног ликовног и стваралачког мишљења. У раду су заступљене  све ликовне технике, посебно у дечијем програму (мозаик, графика, вајање, сликање), а на овој, годишњој изложби доминирају слике.

О раду Удружења, као и о самој изложби говорила је Анастасија Ћирак Протић, магистар скулптуре, оснивач и председник Удружења. Госпођа Протић, аутор је и ликовног програма. Поред свог основног опредељења, она је и иконописац, калиграф, па својим разноврсним талентима оплемењује и едукативни програм.

На изложби је говорила и Загорка Калентић Марковић (Зага КалМар), једна од првих ђака Удружења „Art Front”.

У галеријском простору могу се погледати слике старијих чланова Удружења, а на првом спрату млађих. Међу радовима били су представљени и радови дванаестогодишњег дечака Михајла Катића из Старе Пазове. 

Изложба се може погледати до 31. јула 2023. године.

Scroll to Top