ПОСЕТА ПРОФЕСОРА СА ОКСФОРДА И ДЕЛЕГАЦИЈЕ ИНСТИТУТА ЗА ЕВРОПСКЕ СТУДИЈЕ

ПОСЕТА ПРОФЕСОРА СА ОКСФОРДА И ДЕЛЕГАЦИЈЕ ИНСТИТУТА ЗА ЕВРОПСКЕ СТУДИЈЕ

 

У среду, 29. јуна 2022. године, Архив Војводине су посетили професор са Универзитета Оксфорд др Паул Џулијан Веиндлинг (Paul Julian Weindling, PhD), директор Института за европске студије и научни саветник др Миша Ђурковић и истраживач сарадник Института за европске студије Јовица Павловић.

На радном састанку са директором Архива Војводине др Небојшом Кузмановићем, помоћником директора Кристијаном Обшустом и вишим архивистом Александром Бурсаћем, договорен је наставак сарадње између Архива Војводине и Института за европске студије која је започета ове године публиковањем заједничког издања те две институције, односно научне монографије др Александра Гајића „Крст и круг”. Том приликом проф. др Веиндлингу и представницима Института за европске студије представљен је фонд Архива Војводине Ф. 183, као и пројектна интердисциплинарна активност Архива Војводине.

У склопу посете, гости су обишли и четири изложбе које су тренутно постављене у Архиву Војводине, просторије организације „Тераформинг”, као и експозицију Музеја присаједињења.

Scroll to Top