Промоција књиге „Тамбурашке приче из давнина” аутора Зорана Кнежева

Промоција књиге „Тамбурашке приче из давнина” аутора Зорана Кнежева

Дана 13. 5. 2021. године одржана је промоција књиге „Тамбурашке приче из давнина” аутора Зорана Кнежева у Амфитеатру Архива Војводине.

„[…] То је била промоција на којој смо опет померили непостављене границе и себи доказали да можемо и више и боље. То је била промоција о којој ће се причати и препричавати у Новом Саду.

Замислите какво је само задовољство када промоцију своје књиге правиш у једној таквој установи културе као што је Архив Војводине и то у оквиру Манифестације ’Музеји за 10’ као националне музејске иницијативе највеће у Србији и јединствене у Европи која се ове године одржава по седми пут. Хвала директору Архива Војводине, др Небојши Кузмановићу и особи која је све осмислила и организовала, Љиљани Бубњевић, на сарадњи и позиву.

Велико хвала, сада слободно могу да кажем и мом пријатељу Огњану Крстићу, председнику Савеза Срба у Румунији и посланику у Румунском парламенту, који ме је заиста пријатно изненадио и дошао да присуствује промоцији моје књиге, поред море уговорених обавеза и састанака […].

Хвала мр Синиши Јокићу на заиста дивној и свеобухватној презентацији и приказу књиге Тамбурашке приче из давнина, урађеној на веома стручан начин.

Највеће заслуге за заиста успешну промоцију сноси мој друг и пријатељ Зоран Бугарски Брица, који ’снове претвара у стварност’. Треба доживети да ти на промоцији свира 52 тамбураша из ’Центра тамбурашке културе’ са маестром Зораном Бугарским на челу. Тамбураши од 7 до 77 година и то је управо сиже комплетне моје приче у књизи, где сам објаснио да је тамбура инструмент који спаја, а никада не раздваја…да је на овим просторима свирају све нације…народи и народности…да је свирају и жене и мушкарци…да је свирају и млади и стари…и да нас тамбураши прате ’од колевке па до гроба’ […]”, део је изјаве коју је написао аутор књиге на свом Фејсбук профилу.

Целокупан догађај можете погледати на Фејсбук страници Архива Војводине.

Scroll to Top