„Суботњи разговори” у Архиву Војводине

„Суботњи разговори” у Архиву Војводине

У организацији Херор Медиа Понт-а, Архива Војводине и Центра за развој мањинских и локалних медија уз покровитељство Управе за културу Града Новог Сада отпочела је друга сезона догађаја „Суботњи разговори”.

Зоран Кнежев, хроничар и публициста у својству модератора водио је разговор са Слободанком Нећак Стевановић, инжењером архитектуре и председницом Друштва љубитеља цвећа и зеленила и Весном Форкапић, инжењером хортикултуре.

Разговор је уживо преношен на Првом програму радија РТВ Војводине на ФМ мрежи и стримом на сајту www.rtv.rs

Дана 15. маја 2021. године „Суботњи разговори” одржани су у оквиру Манифестације „Музеји за 10” као националне музејске иницијативе највеће у Србији и јединствене у Европи која се ове године одржава по седми пут.

Тема разговора била је „Новосадски паркови”.

Конструктиван предлог Небојше Кузмановића, директора Архива Војводине, јесте да град Нови Сад оснује Врт културе на Успенском гробљу. Публика је такође коментарисала значај колективне интелигенције града, како би грађани имали осећај да могу да учествују у управљају градом по својој мери, уважавајући развој који доприноси квалитету живота.

Покровитељ: Управа за културу града Новог Сада

Организатори: Херор Медиа Понт, Архив Војводине и Центар за развој мањинских и локалних медија

Спонзор: Компанија Штраус Адриатиц

Фото: Чила Давид

Извор: Херор Медиа Понт

„Суботњи разговори у Архиву Војводине”

У оквиру манифестације „Музеји за 10”, националне музејске иницијативе највеће у Србији и јединствене у Европи која се ове године одржава по седми пут, представљамо вам посебан програм активности који ће бити организован у Архиву Војводине.

 

Позивамо вас на програмску активност 

„Суботњи разговори у Архиву Војводине”

која ће се одржати у Амфитеатру Архива Војводине

(Жарка Васиљевића 2А)

у суботу 15. маја 2021. године са почетком у 10.00 часова

Организатори: Херор Медиа Понт, Архив Војводине и Minority & Local Media Development Center

Идеја пројекта „Суботњи разговори у Архиву Војводине” је да кроз пролећну и јесењу серију разговора суботом у преподневним часовима оживимо дворишни простор – Амфитеатар Архива Војводине.

Како је локацијски овај простор у непосредној близини Рибље пијаце, која суботом пре подне нарочито живи, ми смо припремили садржај који адекватно употпуњује управо одлазак на пијацу, пазар, сусрете са пријатељима и познаницима.

У периоду од 10.00 до 11.00 часова одржаваће се разговори на разне теме везане за живот града Новог Сада. Време да се може обавити набавка, чути занимљиве говорнике и стићи да се на време направи ручак.

Модератор је Зоран Кнежев, хроничар града Новог Сада и председник Новосадског клуба.

Датуми одржавања пролећних и јесењих „Суботњих разговора” за 2021. годину:

15. и 22. мај

11. и 18. септембар

Суботњи разговори ће бити уживо преношени на Радио Нови Сад, први програм.

 

Догађај ће бити одржан у складу са мерама и прописима Владе Републике Србије и Штаба за ванредне ситуације града Новог Сада. Молимо све да имају стрпљења и разумевања и да се придржавају важећих мера у циљу спречавања пандемије изазване Корона вирусом.

Scroll to Top