2014. Србија у Великом рату 1914–1918

У четвртак, 21. августа 2014, у 11.00 часова у Архиву Војводине је отворена изложба Србија у Великом рату. Ову значајну изложбу су приредили Војни архив Института за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије и Историјски архив Пожаревац.


У
четвртак, 21. августа 2014, у 11.00 часова у Архиву Војводине је отворена изложба Србија у Великом рату. Ову значајну изложбу су приредили Војни архив Института за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије и Историјски архив Пожаревац. Посетиоце изложбе поздравили су Љиљана Дожић, начелник Oдељења за сређивање архивске грађе и регистратурског материјала у име Архива Војводине, пуковник Милорад Секуловић, директор Војног архива Института за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије и др Јасмина Николић, директорка Историјског архива Пожаревац, у име аутора и сарадника изложбе.

Господин др Милан Мицић, помоћник покрајинског секретара за културу и информисање АП Војводине је најпре поздравио окупљене и отворио изложбу пред великим бројем заинтересованих посетилаца, истичући значај обележавања стогодишњице од почетка Великог рата и подсећајући присутне о историјској улози земље у рату. Сви знатижељници који нису били присутни на отварању, поставку могу видети у Архиву Војводине све до 12. септембра, а посебно ученици основних, средњих школа и студенти.

Scroll to Top