СВЕЧАНО ОТВОРЕНА VI ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ШКОЛЕ „HANDS ART”

Дана 3. новембра 2023. године у Архиву Војводине свечано је отвoрена шеста по реду годишња изложба Школe цртања и сликања за младе „Hands Art” под називом „Времеплов”.
Изложба је настајала седам година у процесу рада у атељеу, са циљем да се млади упознају са предметом историје уметности на методолошки прилагођен начин.
Корпус изложбе обухвата тридесет радова по узору на старе мајсторе, а по слободном избору младих стваралаца узраста од осам до осамнаест година, везаних за епоху или уметника. Изложбом „Времеплов” млади ликовни ствараоци су показали висок ниво посвећености и умећа у цртежу и слици формата 30 x 40 и 70 x 50 цм у различитим техникама као што су темпера, акрил, оловка, суви пастел или комбинована техника.
Школа сликања„Hands art” је пројекат који живи и ствара током целе године са циљем да се код деце и омладине развије свест о значају ликовног стваралаштва и њеним благодетима, као и да се допринесе ликовној сцени младих Новог Сада и култури и уметности уопште. Педагошки рад са децом усмерен је на изградњу сопственог израза кроз стваралачки процес.
Изложбу су организовали Радмила Шијан, ликовни уметник и Пеђа Рава, социолог и новинар, уз финансијску подршку ГУ за културу Града Новог Сада.

Многобројним посетиоцима обратили су се Валентина Чизмар, у име КЦ Војводине „Милош Црнњански”, Ђорђе Ћорић, ликовни уметник и педагог, и Сања Демировић, у име Архива Војводине.
Лепом догађају допринео је наступ Центра за Тамбурашку културу Нови Сад  под уметничким руководствомЗорана Бугарског – Брице, каои музичког дуа  Збогом Брус Ли(дуо Саки & Суки).

Scroll to Top