Свечаност поводом јубилеја – 95 година од оснивања Архива Војводине

Свечаност поводом јубилеја – 95 година од оснивања Архива Војводине

У Архиву Војводине је јуче, 9. 6. 2021. године, уз присуство великог броја гостију, свечано обележено 95 година рада ове институције, односно „Дан Архива Војводине”. Богати програм се одвијао у Амфитеатру, као и у галеријском простору Архива Војводине. Представљена је књига о првом директору Архива Војводине под називом Др Димитрије Кириловић. Архивист, библиотекар и научни радник. Живот у служби заштите културне баштине Војводине коју прати истоимена изложба, а чија је ауторка виши архивист Љубица Будаћ.

У контексту овог значајног јубилеја, присутнима су се обратили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, председник Матице српске др Драган Станић, управник Библиотеке Матице српске Селимир Радуловић, док се у име председника Републике Србије Александра Вучића присутнима обратио и јубилеј честитао саветник за културу Дејан Савић.

У име Архива Војводине, бројне значајне госте и окупљене грађане, поздравио је директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић и ауторка изложбе Љубица Будаћ. У оквиру свечаног програма, учествовао је и хор Гимназије „Јован Јовановић Змај”.

Scroll to Top