Театар Мишоловка – „Путујуће позориште Шопаловић”

Театар Мишоловка – „Путујуће позориште Шопаловић”

У дворишном простору Архива Војводине – Амфитеатру почеле су пробе средњошколаца и студената, најстарије екипе Театра младих „Мишоловка”, за предствау „Путујуће позориште Шопаловић”, по тексту Љубомира Симовића, која би требалo да се изведе средином јуна, у складу са Наредбом о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима на отвореном простору – ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Ибро Сакић, драмски педагог, који је испред Театра младих „Мишоловка” ангажован у раду са децом и младима, био је наш сарадник на пројекту „КУЛ-тура кроз Нови Сад” на којем су партнери били Архив Војводине, Позориште младих и Галерија Матице српске.  Пројекат је био реализован по Јавном конкурсу „Публика у фокусу” Европске престонице културе 2021 – Нови Сад. 

Театар младих „Мишоловка” препознатљив је у нашем граду по представама у којима играју деца и млади за децу и одрасле. Представа „Шест портрета Павла Бељанског” коју су као партнери направили на пројекту „Музеј младих” са Спомен-збирком Павла Бељанског била је културни догађај сезоне на шта су посебно поносни.

На линку испод се налази фото-албум са премијере представе „Путујуће позориште Шопаловић” на сцени Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду којој је присуствовало 250 људи.

Верујемо да ће и на репризи у Амфитетру Архива Војводине бити попуњена сва места, чији ће број зависити, овај пут, од мера Владе Републике Србије које се односе на окупљања на отвореном, које буду важиле у том тренутку.

https://www.facebook.com/pg/teatarmladihmisolovka/photos/?tab=album&album_id=1063125107222828


Foto by: Дарко Милосављевић

Scroll to Top