У СКУПШТИНИ ГРАДА НОВОГ САДА ОДРЖАН 12. ФОРУМ ЗА КУЛТУРУ

У СКУПШТИНИ ГРАДА НОВОГ САДА ОДРЖАН 12. ФОРУМ ЗА КУЛТУРУ

 

У понедељак 27. 12. 2021. године у Великој сали Скупштине Града Новог Сада одржан је 12. Форум за културу. У име Архива Војводине на Форуму и у дискусији у контексту Стратегије културног развоја Новог Сада учествовао је помоћник директора Кристијан Обшуст.

Kако је закључено на 12. Форуму за културу, који организује Управа за културу, актери новосадске културне сцене спремни су за годину титуле Европска престоница културе. За Нови Сад 2022. година је изузетно важна, јер ће у пуном сјају заблистати као званична Европска престоница културе.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић, у контексту закључака Форума истакао је следеће:

Уједињени на свим нивоима власти, заједно са организацијама и појединцима, остављамо будућим генерацијама нове културне просторе и нове концепте. Најважније је да је читав процес базиран на партиципативности, на комуникацији између свих актера у култури, градске администрације и градских предузећа, јер само тако умрежени постижемо успех, што је веома очигледно на примеру пројекта ЕПК. Центар града и подграђе Петроварадинске тврђаве добијају ново рухо, Нови Сад по први пут има праву концертну дворану, Кинеска четврт постаје Креативни дистрикт по светским стандардима, Културне станице зашле су у све делове града, а што је најбитиније људи су анимирани да учествују у културном животу. Очекује нас пребогат програм 2022. године са учесницима из читавог света, и ја сам сигуран да ћемо на упечатљив начин показати зашто је Нови Сад добио и две престижне европске награде Мелина Меркури и Најбољи тренд у култури.

Форум за културу једно је од тела које је предвиђено Стратегијом културног развоја Новог Сада, а основано је са циљем да поспеши комуникацију Градске управе за културу са културним посленицима како би се сагледали проблеми и изазови и онда заједнички дошло до најбољих решења.

Scroll to Top