Радионица Team building-a у оквиру пројекта „КУЛтура кроз Нови Сад”

Картографска радионица у Архиву Војводине

Пројекат „КУЛтура кроз Нови Сад”


Данас 12. фебруара 2019. године одржана је картографска радионица у оквиру пројекта „КУЛтура кроз Нови Сад” у Галеријском простору Архива Војводине. „КУЛтура кроз Нови Сад” је пројекат који је удружио три установе културе из Новог Сада – Галерију Матице српскеПозориште младих и Архив Војводине – са циљем реализовања програма који је укључио младе, узраста од 14 до 18 година, у осмишљавању, реализовању и промовисању културног садржаја Новог Сада.

У сусрет 2021. години, када ће Нови Сад постати европска престоница културе, желимо да заједно с младима укажемо на културне вредности и значај нашег града, као и на важност његове историје и културе у европском контексту.

Картографску радионицу водила је Љиљана Бубњевић, архивиста Архива Војводине и учесник пројекта, која је пре почетка радионице упознала средњошколце са организацијом рада Архива, поступком коришћења архивске грађе, показавши им салу за истраживаче, лабораторију за конзервацију и рестаурацију, као и депо у којем се чувају фондови Архива Војводине.

У истраживачкој сали Архива Војводине постоји рачунар преко ког се приступа дигитализованим матичним књигама (рођених, крштених, венчаних и умрлих) и грађани могу да истражују порекло своје породице, за шта су млади показали највише интересовања.

Радионици су присуствовали и остали чланови пројектног тима Ибро Сакић, драмски и позоришни педагог и Славица Вучетић, глумица, сарадници Позоришта младих, са координаторима пројекта Мирославом Жарков и Станиславом Јовановић, кустосима Галерије Матице српске.

Реализацију пројекта омогућила је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

 

Scroll to Top